Första advent

Godmorgon på er!

Dagen har startat på det mest ultimata sättet man kan tänka sig! Josse ringde mig när jag fortfarande var i sängen och vi planerade på hur vi skall göra med vår cyckel 90 pass idag. Vi bestämde i alla fall att vi skall gå ner i det snöiga vädret innan vi tränar i 90 minuter.

Sen bjöd hon mig över på frukost! Verkligen underbart mysigt och det måste vi göra flera gånger. Massa gott pålägg och ägg och te.. Kan inte ha blivit en bättre start på söndagen. Tack Josse<3

Senare efter träningen skall det blir det att baka lussebullar och kanelbullar det är trots allt första advent och nu börjar förberedelserna för att komma i julstämning. Det blir hård satsning på det i år och jag ser verkligen fram emot det!!!

  

Tillslut på denna dag är det sista avsnittet på ensam mamma söker! Jag och josse har sett på detta varje söndag och idag är det dags att välja. Har inte gillat det program innan men det har jag verkligen ändrat åsikt om. Kanon bra program må jag säga.

Nu innan hela roliga söndagen börjar skall jag plugga matte.. Wish me luck!

Ha en trevlig advent gott folk

Lite irriterad

Hej på er!

Det är lördag morgon och jag är nu i skolan. Sitter och skriver på mitt tomatprojekt och det går sakta men säkert framåt. Jag vill egentligen sitta och jobba med matte men detta arbetet måste ju blir klart också. Vi har under de senaste timmarna inte kommit så himla mycket framåt, detta kan vara för att vi nu sitter och rättar meningar och så vidare. Jag kan tycka att det kan vi göra  någon annan dag. Att det egentligen är bättre att man skriver klart allt annat innan man börjat att tänka på meningsuppbyggnad. Men det kanske bara är jag eftersom jag vet att jag är grymt dålig på att formulera mig..

Igår skrev jag två inlägg som jag trodde kom upp men som inte gjorde det. Det börjar bli riktigt irriterande att ens försöka att lägga energi på ett inlägg när det hela tiden försvinner... Försvinner detta så kommer jag inte att skriva mer på hela helgen eftersom det är tillräckligt jobbigt att hela tiden behöva skriva om.

Igår kollade jag, Iris och Kristin på film, det blev så passande att jag råkade sätta på en film som hade spanskt uttal och svensk text. Detta eftersom Iris kommer från Spanien. Vi såg i alla fall på filmen barnhemmet och den var helt okej. Lite konstig men det var kul att se en annorlunda film.

Nu skall jag försöka hitta någon siffra på ett sida som jag har stängt ner.. Kommer inte att gå bra men jag skall försöka. Ha det bra!


Tomater

Hej på er!

Efter mitt långa inlägg idag kan jag kommer med den dåliga/bra nyheten att dagens inlägg inte kommer att vara lika lång. Just nu sitter jag och skriver en uppsats om vad som är bäst, att odla tomater i spanien eller sverige, ur synvinkeln hur mycket koldioxid det släpper ut. Inte alls för motiverad men det är ju en uppgift som skall göras också även om den suger.

Det är kul när man ser hur mycket folk går in för det, det finns några som inte har ätit kött på en hel vecka för att mäta hur mycket de sparar in på det. Spännande att se hur mycket det faktiskt blir.

Idag har alla andra sittning och jag ångrar väl lite att jag inte följde med, med detta funderar jag på att gå ut till tempel och träffa de efter. Skall bara hitta motivationen till det. Det var längesen jag var ute nu och det kanske är dags att gå ut, vi får helt enkelt se när jag har pluggat om en liten stund.

På söndag inser jag sakta men säkert att jag har blivit dubbelbokad. Skall vara med de andra från min klass i vårat kök för att laga middag tillsammans samtidigt skall jag även vara med de från min korridor och backa massa lussekatter och kanelbullar. Skall också vara hos min kusin på kvällen eftersom det är sista kvällen av vår sköna serie och då måste man ju se den. Nu vet jag inte riktigt hur jag skall lösa det. Det blir nog att flytta träffen med de ifrån min klass.

Aja, skall fortsätta mitt skrivande om tomater. Jag är medveten hur dumt det låter men vad skall jag göra åt det liksom haha...





Tid är något som aldrig slutar att gå

Jag skrev ett blogginlägg imorse men det verkar inte ha kommit upp och jag kan inte hitta det heller så det får jag bara strunta i.

Idag har jag haft en diskussion med min pappa om hur snabbt tiden går. Jag har snart varit i Karlstad i ett halvår. Det är inte så långt kvar i alla fall. Denna faktor är helt sjuk! Den 4 december kommer det vara exakt ett halvår sen jag tog studenten, det känns som det var förra veckan eller något. Inte hela 6 månader. Min pappa resonerade även att åren går bara fortare och fortare ju äldre man blir och det gör mig ju inte mindre lugn. Vill verkligen hinna med massa och bara njuta av livet och det går ju inte om tiden bara skall springa iväg.

Se bara att jag gick från Kristins rum för 2 timmar sen och jag har inte gjort något vettigt alls. Helt sjukt egentligen.

En bra grej som min kära far gav mig som råd är att försöka att njuta av de stunder som man faktiskt får i alla fall. Att inte bara lägga ner 5 år på att plugga och sen känna att livet har försvunnit för än. Så imorgon när jag kommer hem kvart över sex tänkte jag att jag skulle ta en Ellie-dag. Där jag skall ta hand om mig själv och bara lyssna på lite bra musik och njuta. För visst gör man sånt alldeles för sällan?

Så mitt råd till er idag är att ta en dag där ni bara gör exakt vad ni känner för och inte något annat. För min del blir det en kväll det är vad som jag kommer hinna just nu. Det finns lite nackdelar i det här med att njuta av livet också för det är ju krav som skall utföras också. Så man får ta den lilla stund man kan få.

Julklappar. Det är också en grej som är i mitt huvud och jag vill verkligen vara ambitiös och köpa något som är vältänkt och roligt. Men jag tycker sånt är så himla svårt. Min första julklapp som skall gå till hela familjen har jag redan hittat fel med och det gör att jag nu inte alls vet vad jag skall köpa längre. Näe det blir till att ta en ordentlig funderare och komma på något riktigt bra.

Min mammas krav var att det inte skulle kosta för mycket. Sånt är alltid så svårt det med men i år har jag tänkt att jag skall försöka vara smart men ändå rolig. Vi får se hur det går med mina mål men förhoppningsvis blir det bra!

Nu är klockan strax efter 23 och det är nu dags att sova. Eftersom jag och min labbkompis Maria har bestämt att vi skall vara i skolan klockan 8 imorgon även om vi inte har lektion förrän 10 så blir det till att nana lite tidigare. Eller aa det blir inte tidigare snarare senare än vanligt men tiden sprang ju som sagt bara iväg. Men godnatt på er!



Godnatt!

101123

Hej alla bra människor!

Jag är deprimerad, det beror på flera olika saker och saker som jag inte ens vet om själv. Tackade nej till lägenheten idag i alla fall. Det var inte rätt för mig. Så ni blir inte av med mig på campus än så länge. Imorgon är det onsdag och ännu en dag med matteplugg.

"denna årstid är inte alltid så rolig,
 man får göra det bästa av det och försöka
 att bli glad ändå. Ibland misslyckas man
 idag är en sådan dag men jag får leva
 på hoppet om att imorgon är en
 annorlunda dag!"

Rollercoster

Nu har jag fått min dator tillbaka, eller det fick jag redan igår men då var det fullt med andra grejer som hände så det blev inte ett inlägg förrän idag. Dagen går i alla fall att beskrivas som en rollercoster plugget idag gick ingen vidare alls, istället la jag all fokusering på att träna och det gick väldigt bra idag.

Nu ligger jag här och är helt slut i kroppen, på ett bra sätt. Jag har även avslutat en pressent som skall gå till en mycket speciell person, kan dock inte berätta mer än så eftersom jag då kan avslöja lite för mycket.
Under mitt samtal med mamsen såg jag att jag har fått ett lägenhets erbjudande! En lägenhet på 64 m2 och som ligger nära universitetet. Skall kolla in detta imorgon! Himla skoj om det är så att lägenheten är i bra skick.. Hoppas verkligen det!

Nu skall jag sova. Känner att jag kommer sova väldigt skönt i natt, för nu är kroppen trött. Igår låg jag bara och vände och vred på mig tills klockan var 02. Inte alls kul att gå upp halv sju då vill jag påpeka.

För att inte dra ner på mitt otroligt glada humör avrundar jag mitt inlägg här. Ta hand om er så ses vi när vi ses!

g-abstinens

Hej på er!

Det har varit en lång men grymt bra dag! Vi började i alla fall med att vara på bergvik i en massa timmar där vi fikade och jag fick handlat två grejer. En träningströja och ett fint linne som jag tänkte att ja skulle förgylla vintermörkret med. Det blev kyckling till middag, mums vill säga.

Jag bloggar från min gamla dator eftersom min kusin lånar min andra. "g" är som tidigare nämnt borta och det är sååå irriterande att blogga då. crtl+v liksom.

Därför blir det att ja skriver om vår biljard kväll imorgon istället. natti natti

Snö igen

Det ligger snö på marken, förtillfället gör det mig inget. Så länge det inte orsakar kaos är jag nöjd.

Cicci hade lyft upp gardinen men inte kollat på något specielt hennes kommentar var bara "Oh vad ljust!" sen drog hon för den igen. Jag såg bilder på facebook om snö och då såg jag ut att det var helt vitt. Så när Cicci kom tillbaka var det "NEEEEEJ!!!" 

Jag vet att det blir lite konstig formulering i det andra, fattar ni inte så är det ingen fara men det blev lite roligare att vakna idag. På tal om vakna, vi hade planerat att träna klockan 11,30 men när jag öppnade ögonen för att verkligen gå upp var klockan 11,45 ´haha. Vi överlever nog träningen.

Vi skall nu göra oss ordning för att åka till Bergvik. En dag fönstershoppande är alltid lika trevligt. Ikväll tror jag att vi skall gå och spela biljard.

Som ni ser så är det fullt upp. But we like it!

Bra tider är de man kommer ihåg

Har inte mycket att säga så denna bild blir min uppdatering idag!


Ekologisk klippning

Hej allt folk, nu är klockan strax efter elva och jag skall snart gå och lägga mig men jag tänkte att jag skulle uppdatera er om hur det är här i Karlstad innan.

Cicci är ju som tidigare nämnt här och det är super bra! Vi har idag haft filmkväll med Kristin och några toppen personer från min klass, vi såg på en film från andra världs kriget. Filmen var väldigt bra även om den var lång. Senare efter att de andra hade gått hem var det bara vi campus tjejer kvar(cicci inkluderad) då började tröttheten resulteras i att samtalsämnena spårade ur. För vi blev gööör flumiga. Men det är alltid kul att man kan driva med allt och inget. Rubriken har lite med ett av samtalsämnet att göra. Ni kan ju sitta och fundera lite på vad det innebär.

Imorgon blir det utgång! Det var väldigt längesen jag hade en lyckad och välarbetad utgång. Så imorgon blir det att klä upp sig och verkligen se till att man får en lyckad och minnesvärd utgång. Vi skall bara komma på var vi skall gå någonstans, det är ju inte alltid det lättaste men det löser sig alltid.

Eftersom jag trodde att detta inlägg försvunnit och nu klockan har tickat på och är snart halv tolv blir det till att stänga ner datorn och sova. Programmering imorgon. Är inte taggad alls...

Ibland bestämmer man sig bara

Hej!

Nu är Cicci här och allt är bra! Dock har jag mycket i skolan just nu så det är lite påfrestande. Pluggar gör jag ju bara att det blir inte lika effektivt. Det var 20 människor som hoppade av linjen i tisdags, men jag skall klara det här!

Nu skall jag snart åka tillbaka till skolan, har lektion till 17,00.

Så tills vi ses ha det kanon! 

Even more bad news

Ja, jag klarade inte tentan och nu känns allt jobbigt.

Bad news

Hejsan

Fick inte så bra nyheter i skolan idag, trots att skolan inte får ändra schemat två veckor innan utan vårt godkänande så har de schemalagt oss på eftermiddagen onsdag, torsdag och fredag. Detta hade inte sugit lika hårt om det inte hade varit så att Cicci kommer på onsdag. NU känner jag mig väldigt taskig när jag har lovat att jag kunde vara med henne en hel del och så händer de.. Det vill säga att jag var extremt arg när jag var i skolan.
Nu på eftermiddagen har jag i alla fall försökt lugna ner mig, har pratat med Cicci och berättat läget och jag hoppas verkligen inte att hon skall bli besviken på att jag måste gå på vissa lektioner.

Sitter och funderar lite kring julklappar och jag tror att jag har kommit på en hel del. Tycker sånt är så himla svårt i vanliga fall men i år har jag lite mer fantasi så det kommer nog sluta bättre än vanligt.

Strax skall jag gå in till Kristin och dricka te, och tjöta lite. Alltid lika mysigt att avsluta kvällen på det sättet. Det är alltid bra att koppla ifrån allt plugg och gå och prata med någon om andra grejer.

Får kanske reda på tentan imorgon och jag är såååå nervös! Usch

Fars dag

Jag skrev ett långt inlägg imorse men det försvann... Orkar inte skriva om allt igen. Så nu skriver jag bara de viktigaste i korta meningar

Grattis pappa på fars dag.

Det var underbart kul att ha min familj här igår.

Känner mig som jag kommer bli sjuk men hoppas inte att det blir så.

Får reda på tentan nu i veckan och jag drömde att jag kuggade den, så får inte bli fallet!!!

Nu skall jag gå till en i min klass och äta pannkakor.

Sen hem till Josse!

Som sagt det blir inte ett avancerat inlägg idag. Är sjukt seg.

"Fyll inte livet med dagar utan dagen med liv"- mitt favorit citat

Lycklig tjej

Igår var en helt perfekt kväll, med super mysiga tjejer som kollade film och allmänt tjöt. Idag kommer min familj hit och bara lyser upp min tillvaro! Det vill säga jag är helt galet lycklig! Ikväll blir det bowling med några i min klass och det är ju också skoj. På onsdag kommer Cicci och hälsar på.

Massa roliga grejer händer nu.

Nu sitter jag och väntar på dem och tycker de skall komma! Vi hörs inom kort igen!

Längtar till lördag

Vill att det skall blir lördag så min familj kommer hit och tillbringar dagen med mig. Skall bli kanon roligt! Sen på onsdag kommer Cicci hit och det är också skoj.

Idag skall jag i alla fall träna med kusinen om ett par timmar, vi skall köra box. Grymt rolig och bra träning må jag säga.

Senare skall jag hem till en tjej i min klass. Hon fyllde år igår så det blir att förfesta med dem sen. Tror dock inte jag kommer att gå ut. Men kul att göra något i alla fall :)

Ciao!

Tänk att man vet det så väl men blir alltid lika arg

Godkväll

Dagen blev betydligt mycket längre än vad jag hade tänkt att den skulle bli. Tvingades vara kvar i skolan till strax innan sex eftersom jag fått retur på min laboration och det blev väldigt luddigt när jag försökte att tolka vad felen hade varit. Efter mycket om och men och en hel del diskuterande med läraren satte jag mig ner för att börja. Matlab programmet ville inte samarbeta med mig idag så allt tog 92 gånger så lång tid när också word dokumentet kraschade var jag nära på att ge upp. Men tack och lov är nya word väldigt bra så jag förlorade bara ett stycke av min 21 sidiga rapport.

Som många redan vet har det kommit lite snö och då blir det alltid så att all kommunal trafik blir sena. Detta stämmer alltid till 100 procent de första dagarna när snön kommer sorgligt nog.

Idag var jag tvungen att handla och då åka kommunalt. Mitt humör blev inte direkt bättre när allt hela tiden var jobbigt, programmen, tajmingen och sena bussar. Allt gick fel helt enkelt.

Nu skall jag snart prata med min pappa sen blir det en fim innan det är dags att sova.

Ingen bra dag

Idag har dagen varit ganska så jobbigt om man ser på den på ett sätt. För att inte känna att den varit jobbig har jag begravt alla mina tankar i plugg. Vilket har gått förvånadsvärt bra! Thank god. Hade ju inte varit roligt om allt hade gått jobbigt.

Tydligen är det snöoväder i Göteborg och det har även börjat snöa här. Vi får se om det blir snö här också eller om det bara är något som drar över. Hur som helst blir det säkert kallt.

Nu har jag haft en paus på en halvtimma där jag har sett på gossip girl. Himla bra serie må jag säga. Men nu skall jag sätta mig och plugga igen tills jag skall åka och handla på Bergvik.

Blir inte längre inlägg än så men ibland så kan det vara bra det också, för att inte babbla på om inget vettigt.


Envariabel

Godmorgon!

Nu är jag redo för att gå till skolan. Fick liten sovmorgon idag vilket var skönt i alla fall. Idag är det dags för nästa mattekurs att dra igång. Man är väl aldrig riktigt pepp på att man skall börja igen och det stämmer även denna gång.

Efter att jag har varit på dagens lektion har jag ingen gruppmatte så jag är lite osäker på om jag har en riktig mattelektion eller om den börjar imorgon. Vi får se helt enkelt.

Nu när alla har varit här uppe är det väldigt tomt. Men jag får besök redan på lördag förhoppningsvis för då kommer hela familjen upp och gör mig sällskap. Dock är inte det helt bestämt ännu men jag får hålla tummarna. Om inte annat så kommer Cecilia upp någon gång nästa vecka. Kul!

Nu måste jag packa ihop mina böcker för att åtminstonde se redo ut. Ha det bra tills vi hörs igen.


Utmattad

Hej på er!

Idag har varit en sådan dag där man är för trött för att göra någoting och oftast har väldigt många saker att göra. Som tur är idag har jag bara behövt städa upp efter alla som har varit på besök denna veckan men det känner jag får ta sin lilla tid. I mitt rum behöver inte allt vara perfekt.

Det har varit extremt roligt att ha både min syster och Alinde o Jessica här denna veckan. Det är nog därför jag är så himla trött, man har liksom inte känt efter under den tiden som de andra har varit här att det har varit väldigt intensivt. Igår åkte vi ner till centrum där vi först var på det nya stället Frost men det tyckte jag personligen var en besvikelse för de har nu förvandlat vårt café till en resturang som är alldeles för tråkigt att gå till. Senare kom vi tillslut till ett biljard ställe där vi gjorde Kristin och hennes bror sällskap i en intensiv match.

Vi från Göteborg vann i alla fall en match och det är jag riktigt stolt över men vi fick bra konkurans.

Idag har jag och Kristin inte gjort ett skit mer än att ligga och vara döda, som jag nämnde tidigare. Men det har varit en skön eftermiddag ändå.

Efter att min middag är klar skall jag springa över till kusinen och höra hur hon har haft under helgen. Vi skall också se på ensam mamma söker vilket har blivit vår standrar grej på söndag kväll.

Hörs snart igen!

I am happy!

Nu har min syster lämnat Karlstad, gjort mig betydligt fattigare, dock var det behövliga grejer som jag har köpt. Det blev nämnligen en ny dator och jag älskar den. Får kolla mer på den på söndag eftermiddag. För om mindre än två timmar kommer Alinde och Jessica hit! Gud vad roligt det skall bli. Är taggad som fan. Har säkert ringt och frågat om det är något speciellt de vill ha säkert 10 gånger.

Vad vi skall göra är inte helt planerat ännu, men jag vet i alla fall att det skall bli roligt. Just nu fönar Kristin mitt hår vilket är väldigt nice, det är väldigt härligt när någon annan håller på med ens hår även om jag inte har så mycket hår kvar haha.

Det känns som det snart är klart och då är det middag i köket, jag är göör hungrig.

Det har varit en intressant morgon.

Igår kom Carro hit och vi hann inte göra något av det som vi hade planerat. Vi åkte istället med Josse som hade besök av sin pappa och lillebror, och bowlade. Himla roligt och jag fick en bra serie som jag är nöjd med annars gick det så som de brukar göra. De vill säga väldigt dåligt. Men det var bara roligt att kunna göra något :)

Nu imorse har vi vaknat många gånger innan vi verkligen klev upp. Halv sju hade vi en liten pratstund men vi insåg att det var alldeles för tidigt att gå upp. Klockan kvart i elva gick jag upp istället.

När vi satt framför datorn igår insåg jag att mitt g på datorn hade gett upp verksamheten och insåg imorse att mitt lösenord på datorn innehöll just bokstaven g. Ajdåååå. Men efter att ha använt lite hexadecimala tecken kom jag äntligen in. Men kan nu säga att när jag sitter på min systers dator att det är nog dags att köpa en ny dator...

Nu skall vi åka till Bergvik och förhoppningsvis få med oss massa trevliga grejer hem. Det var längesen jag shoppade så det skall bli kul. Antar väl att det kommer vara massa turer ner till centrum denna veckan men det är bara kul nu när jag har en ledig vecka :D

Bussen går om 7 minuter så skall nu sätta på mig ett par strumpor och sen plocka ihop så det inte blir stressigt haha.

Ha det bra!

RSS 2.0